Brusebadsboller

Der skal bruges ca 600 g mel ialt. Du kan variere efter behag.

Udskriv opskrift
Brusebadsboller
Antal personer
Ingredienser
Antal personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Vand, gær, salt, sukker og mel røres sammen til en blød dej. Den sættes i køleskabet i en skål med låg natten over, eller i mindst 6 timer.
  2. Bollerne sættes på en smurt bageplade med to skeer, eller med hænderne der er dyppet i vand. Pladen sættes i ovnen med det samme ved 230° C i ca. 25 minutter. Bollerne skal bages godt gyldne og faste over det hele for at være ordentligt gennembagte. De smager pragtfuldt. Her får man rigtigt den gode speltsmag frem.
  3. En blød dej giver flade, men saftige boller. Er dejen fastere, bliver bollerne højere, men knap så saftige. Boller af en blød dej bages godt igennem, da de ellers kan blive klæge.
  4. Man kan vælge at bruge hele dejen på én gang, eller bage i flere omgange. En deltager fra et bagekursus har fortalt, at hun har bagt af den samme dej i en hel uge.