Chokoladefondant med blødende hjete

Udskriv opskrift
Lun chokoladefondant med blødende hjerte - blødende chokoladekage
Antal personer: 4 Tid: 2 timer, skal trække i køleskab natten over Lav en lækker, blødende chokoladekage, hvor midten er ubagt, og hvor der derfor vælder varm chokolademasse ud på tallerkenen, når der bliver skåret i kagen. Konditor Mette Blomsterberg serverede i programmet Det Søde Liv den lune chokoladefondant med en skøn rosensorbet.
Instruktioner
  1. Begynd med rosensorbeten dagen før: Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Gem den tomme vaniljestang. Kornene mases sammen på bordet med en anelse af sukkeret, således at kornene skilles ad.
  2. Vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker og vand koges kort op og tages væk fra varmen. Imens skylles de friske rosenblade i rigeligt koldt vand, og disse kommes direkte op i den varme lage. Læg låg på og lad det trække i køleskab til næste dag.
  3. Den kolde rosenlage passeres gennem en sigte. Tilsæt æggehvide. Den sigtede rosenlage drejes i ismaskine. Imens stilles 4 små skåle og én flad beholder i fryseren.
  4. Den nydrejede sorbet fordeles i den kolde, flade beholder og stilles i fryseren indtil anretningen. Har sorbeten stået længe i fryseren, vil det være nødvendigt at lade den temperere lidt i køleskabet først, indtil den kugles til "æg" ved at dyppe en spiseske i kogende vand og lade den varme ske glide gennem sorbetén. Anvend gerne en iskugler, hvis du synes det er nemmere.
  5. Chokolade fondant: Chokoladen finthakkes og smeltes med smør og sukker i en skål over vandbad. Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt. Melet sigtes ned i chokoladeblandingen, rør godt. Tilsæt æggeblommer og -hvider og rør godt.
  6. 4 muffinforme, der er ca. 6 cm i diameter og 4 cm høje, smøres grundigt med neutral olie. Klip strimler og små cirkler af bagepapir, der passer til formens størrelse og læg dem i formene. Dejen fyldes i de smurte og bagepapirsforede forme. De fyldte forme opbevares tildækket i køleskab indtil de skal bages - bag dem endelig først, lige inden de skal serveres - for de skal serveres absolut nybagte og stadig lune.
  7. Bag chokoladefondanten ved 200 grader i 9 - 11 minutter. Bemærk af fondanternes midte skal være ubagt. Afkøle dem let, inden de befries for form og bagepapir.
  8. Placer hvert "æg" af rosen sorbet i de kolde små skåle. Drys de lune chokoladefondanter med sigtet kakao og placér dem på store flotte tallerkner, placér sorbet skålene ved siden af. Drys med kakao og rosenblade.