Empanadas med oksekød

Udskriv opskrift
Empanadas med oksekød
Antal personer
Ingredienser
Antal personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Kødfyld:
  2. Pil og hak løget fint og svits det sammen med det finthakkede hvidløg i olie i en gryde. Tilsæt kødet og brun det under omrøring, til det gryner og skifter farve. Skold, flå og hak tomaterne groft og kom dem i gryden til kødet, sammen med chilisauce, krydderier og lidt hakket syltet chilipeber eller cayennepeber. Tomater fra dåse skal blot dryppe af, før de tilsættes. Lad det hele koge for god varme uden låg i ca 15 min. Rør af og til. Når konsistensen er fast, tages gryden af varmen. Lad det blive helt koldt.
  3. Dejen:
  4. Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt olie og salt. Rør 2/3 af melet i og ælt dejen godt igennem med resten af melet. Stil dejen til hævning tildækket og lunt i ca 30 min.
  5. Empanadas:
  6. Del dejen i 8 stykker og rul dem ud til ½ cm tynde cirkler. Eller rul hele dejen tyndt ud og udstik cirkler med en kagetallerken. Diameteren skal være ca 15 cm. Anbring dem på en letsmurt, letmelet plade. Fordel fyldet på den ene side af dejcirklerne, fold den anden halvdel over og tryk kanten sammen med en gaffel. Pensl de fyldte dejkuverter med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca 15 min, til de er gyldne og gennembagte.
Recipe Notes

Servér empanadas med avocadodressing. Det klæ'r retten og dulmer den stærke smag, og stærkt skal fyldet være. Empanadas smager også godt kolde, fx i picnickurven. Empanadas kan også laves af usødet mørdej eller af (færdigkøbt) butterdej. Kan fryses, holdbarhed ca 3 mdr.