Gammeldags sirupslagkage
Der skal bruges 3 bunde, men det er lettere at lave 1 og så flække den I 3 dele.

Antal personer |
|
Ingredienser
fyld
- 150 g smør
- 125 g sigtet flormelis
- ½ citronskal revet
- 1-2 spsk citronsaft
Pynt
- ½ tsk ingefær
- 100 g sigtet flormelis
- 1-1½ spsk kogende vand
- stykker af syltet ingefær
Ingredienser
fyld
Pynt
|
![]() |
Instruktioner
Bund
- Smelt smør, sirup og sukker I en kasserolle. Afkøles til den er lunken.
- Rør hele æg I sirupsmassen.
- Bland krydderier og hævemiddel I melet, og rør denne blanding I dejen skiftevis med kærnemælken.
- Hældes I en smurt og sukkerdrysset form.
- Bages ved 180 grader ca 25 minutter. Lad bunden køle helt af inden den deles.
Smørcreme
- Rør blødgjort smør med sigtet flormelis-
- Tilsæt revet citronskal og lidt citronsaft efter behov.
Pynt
- Rør glasuren sammen og pynt en bund der er børstet fri for sukker. pynt med kandiseret ingefær inden glasuren tørre helt
VARIANT
- Smør et lag abrikosmos (1 pose) på bunden inden der lægges smørcreme på-
Recipe Notes
Kagen skal stå køligt nogel timer inden servering. Gerne natten over.
Alternativ cremefyld: 125 g smør piskes med 4 spsk flormelis. 150 g creme fraise 18% røres I lidt af gangen. Stilles I køleskab så den størkner lidt.