Gammeldags sirupslagkage

Der skal bruges 3 bunde, men det er lettere at lave 1 og så flække den I 3 dele.

Udskriv opskrift
Gammeldags sirupslagkage
Antal personer
Ingredienser
bund
Antal personer
Ingredienser
bund
Instruktioner
Bund
  1. Smelt smør, sirup og sukker I en kasserolle. Afkøles til den er lunken.
  2. Rør hele æg I sirupsmassen.
  3. Bland krydderier og hævemiddel I melet, og rør denne blanding I dejen skiftevis med kærnemælken.
  4. Hældes I en smurt og sukkerdrysset form.
  5. Bages ved 180 grader ca 25 minutter. Lad bunden køle helt af inden den deles.
Smørcreme
  1. Rør blødgjort smør med sigtet flormelis-
  2. Tilsæt revet citronskal og lidt citronsaft efter behov.
Pynt
  1. Rør glasuren sammen og pynt en bund der er børstet fri for sukker. pynt med kandiseret ingefær inden glasuren tørre helt
VARIANT
  1. Smør et lag abrikosmos (1 pose) på bunden inden der lægges smørcreme på-
Recipe Notes

Kagen skal stå køligt nogel timer inden servering. Gerne natten over.

Alternativ cremefyld: 125 g smør piskes med 4 spsk flormelis. 150 g creme fraise 18% røres I lidt af gangen. Stilles I køleskab så den størkner lidt.