Roethlisburger – den originale

Historien om burgeren 

Da ejerne af Peppi’s, Jeff Trebac, opkaldte en burger efter Pittsburgh Steelers’ quarterback, Ben Roethlisberger, havde han næppe drømt om, at det ville udvikle sig til det, det gjorde. Roethlisberger blev i 2004 draftet af Steelers, og da Ben – takket være skader til både 1.- og 2. valg på positionen – blev kastet i ilden, gik det stærkt. Burgeren, som også betegnes som en sandwich, var således allerede stablet på benene, før Roethlisberger for alvor gjorde 2004-sæsonen til noget helt specielt. Ved at gå 13-0 i grundspillet og 14-1 samlet ville hysteriet ingen ende tage omkring den nye QB-stjerne – og alle ville smage burgeren med (næsten) samme navn.

Så skulle man ellers tro, at ejeren var glad for i perioder at sælge 150 Roethlisburgers om dage til $7 stykket, men fordi burgeren tog hele ti minutter at lave, var det et mindre mareridt for kokkene at få det hel til at gå op i en højere enhed med servering og ekspedering.

I 2014 kunne burgeren fejre 10-års jubilæum, og selv Pittsburgh ikke længere er helt på toppen i NFL, leverer historien, opskriften og smagen af Roethlisburger i bedste velgående.

Udskriv opskrift
Roethlisburger - den originale
Denne opskrift er til 2 burgere
Antal personer
Antal personer
Instruktioner
  1. skær løget i halve ring. ælt oksekødet i hænderne et par minutter. bank det fladt (5-7mm) og form det efter bollen. brun lidt smør/olie på en pande og steg bøffen, ca. 3 min på hver side. krydr med salt og peber steg baconen på panden. slå æggende ud i en skål, hæld fløde i og pisk det godt sammen med salt og peber. hæld det på en varm pande og rør godt til det bliver røræg. smør/olie på en varm pande svits løgene til de er gyldne, riv Cheddarosten over løgene, ca. lige del ost og løg. Anretning: Læg røræg på bunden af bollen. læg bøffen oven på. læg ost og løg oven på bøffen. læg ost oven på. bacon oven på og læg burgerbollen på til sidst. server med ketchup til.
Recipe Notes
opkaldt efter Pittsburgh Steelers QB Ben Roethlisberger #7 kan købes overalt i Pittsburgh og koster 7 $